Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 300 gram
papryka 2 sztuka
pomidory 2-3 sztuka
cebula 1 sztuka
kukurydza 0,5 szklanka
marchewka 1-2 sztuka
papryczki jalapeno 1 sztuka
kumin 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Kolendra cała Prymat 1 szczypta
kolendra liście 1 garść
seler naciowy 2-3 gałązki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina po meksykańsku

Mięso i warzywa kroimy w paseczki. Zaczynamy od podsmażenia cebuli i marchewki, następnie wrzucamy mięso, paprykę, kukurydzę, selera naciowego, dorzucamy przyprawy, smażymy aż wszystko będzie miękkie. Wrzucamy pomidory, przykrywamy i dusimy jeszcze ok 10 minut.
Posypujemy świeżą kolendrą i podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak