Sposób przygotowania

1. Wątróbkę umyj, bardzo dokładnie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w ukośne plastry o grubości ok 1,5 cm. Obficie posyp pieprzem i oprósz mąką. Sparz rodzynki i migdały. Mocno rozgrzej olej na patelni, zrumień na nim wątróbkę ( z obu stron). Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp rodzynkami oraz obranymi ze skórki migdałami.
2. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 10 min w temp 200 stopni.
3. Następnie wyjmij, wątróbkę posól. posyp twarogiem przetartym przez sito. Zapiekaj jeszcze 6 min. Podawaj np z ziemniakami z koperkiem i sałatą warzywną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    na pewno smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !