Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z brzoskwiniami w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan
winogrona 6 szt. (owoców)
brzoskwinie w puszce 4 sztuki (połówki)+ 6 łyżek syropu
rurki wafelkowe 4 (z nadzieniem czekoladowym)
lody waniliowe 12 gałek
lody czekoladowe 12 gałek
płatki czekoladowe 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z brzoskwiniami w syropie

1. Przygotować dwie duże szklanki.
2. Dwie brzoskwinie (połówki) pokroić.
3. Winogrona umyć.
4. Banan obrać i pokroić.
5. Napełniać szklanki: dwie gałki lodów, dwie łyżeczki syropu, pokrojone brzoskwinie,dwie gałki lodów, 2 łyżeczki syropu, płatki czekoladowe (łyżeczka), plasterki banana, jedna gałka lodów, 1 łyżeczka syropu, banany. Na wierzch położyć połówkę brzoskwini. Do \"dołeczka\", (w którym była pestka) włożyć gałkę lodu i polać ją syropem. Ozdobić winogronami, plasterkami banana, płatkami, rurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.05.2012 22:39
W sam raz na upalne popołudnie.
eli82 31.08.2011 20:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak