Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mortadelą i wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt.
olej 2 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mortadelą i wędzonym boczkiem

Mortadelę pokrój na kawałki boczek potnij w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Pokrojone wędliny i zeszkloną cebulę zmiel w maszynce. Dodaj ketchup, szczypiorek, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj. Farsz wykładaj na wycięte z ciasta krążki, dokładnie zlep brzegi. Ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj polane usmażone na maśle cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 04.09.2013 08:12
oj muszą być pyszne :-)
Justa32 07.09.2012 10:10
Naprawd? wy?mienite!!!!
teresa18 08.08.2012 20:45
warte zrobienia
teresa18 08.08.2012 20:45
warte zrobienia
Seba 03.06.2012 12:32
fajne
Betka 27.05.2012 16:57
pycha
piter 18.10.2011 22:31
coś nowego...
Kopiko1983 15.10.2011 18:55
fajny pomysł na farsz
PaniMISIOWA 13.10.2011 10:53
bardzo pomysłowe nadzienie
berys18 07.09.2011 07:48
świetny pomysł, muszę wypróbować
berys18 07.09.2011 07:47
świetny pomysł, muszę wypróbować
IZABELA29 03.09.2011 10:09
warto zrobić
IZABELA29 01.08.2011 12:47
przyznam się ,ze ciekawe połączenie ,którego niepróbowałam
IZABELA29 01.08.2011 12:47
przyznam się ,ze ciekawe połączenie ,którego niepróbowałam
ben-ka 29.07.2011 09:25
a takim farszem pierogów nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak