Sposób przygotowania

Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na oleju na dużej patelni. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, dodaj do mięsa, smaż razem kilka minut. Włóż oczyszczone i pokrojone na kawałki papryki, opłukane rodzynki oraz ryż. Smaż wszystko, mieszając aż ryż będzie szklisty. Całość zalej bulionem, dodaj sól, pieprz, kurkumę i goździki do smaku. Duś na małym ogniu około 50 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię pilaw bo lubię:)tylko,garnek zawijam w papier a następni w koc i nie gotuję tak długo:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    Ciekawe :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !