Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piłkarski gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulasz
piłeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piłkarski gulasz

SKŁADNIKI:
na gulasz:
1kg mięsa na gulasz
8 pieczarek
2 cebule
2 bulionerki wieprzowe
listek laurowy
2 marchewki
kilka ziarenek pieprzu
sól i pieprz
przyprawa do gulaszu Prymat

na piłeczki:
6 ugotowanych ziemniaków,
2 łyż. koperek,
do smaku sól, pieprz,
około 1 szkl. mąka ziemniaczana,
2 łyż. olej


PRZYGOTOWANIE:
Mięso na gulasz jeśli jest taka potrzeba kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dość mocno podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Piłeczki: Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Na talerze układamy po kilka piłeczek i zalewamy je gotowym gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:22
Syte jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak