Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka zalewamy wodą.Nie za dużo,wystarczy tyle zby mięso było zakryte.Zagotowujemy i wkładamy włoszczyznę i liść laurowy i ziele.Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.Gdy mięso będzie miękkie,wówczas wyjmujemy je wraz z miękką marchewką,pietruszką i selerem.Kurczaka kroimy w paseczki.Warzywa staramy się zetrzeć na arce,lub drobno pokroić.Wywar przecedzamy i łączymy z mięsem i włoszczyzną.Zagotowujemy.Dodajemy świeżo mielone pieprz,majeranek i ewentualnie sól.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowicie się zapowiadają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    dokładnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lepsze niż wieprzowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię takie flaczki jak są dobrze przyprawione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !