Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki serowo-szpinakowe z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek naturalny 20 dag
szpinak mrożony 1/2 op
ziemniaki 3 szt
dymki 2 szt
pomidor 3 szt
cebula czerwona 3 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
twaróg 70 (półtłusty)
papryka 4 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki serowo-szpinakowe z warzywami

1. Szpinak rozmroź i odciśnij. Ziemniaki obierz,ugotuj, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę, ostudź.
2. Dymki oczyść, posiekaj. Twaróg rozgnieć, dodaj serek homogenizowany, ziemniaki, szpinak i dymki.
3. Masę przypraw solą, pieprzem oraz gałką.
4. Papryki poprzecinaj na połówki, oczyść z gniazd nasiennych. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki.
5. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż na nom paprykę i cebulę. Gdy się zrumienią, zdejmij z patelni i osącz na papierowym ręczniku.
6. Pomidory posiekaj i uduś na tłuszczu ze smażenia papryki. Przypraw solą, pieprzem, ostrą papryką i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj usmażone wcześniej warzywa.
7. Z masy serowej uformuj pulpeciki. Gotuj w osolonym wrzątku ok 4 min od wypłynięcia. Odcedź.
8. Podaj z jarzynką, udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.12.2013 10:28
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak