Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki rabarbarowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
margaryna 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 3-4 łyżki
rabarbar 2 łodygi
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki rabarbarowe

Żółtka ucieramy z cukrem na puch po czym dodajemy miękką margarynę.Ucieramy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Ubijamy piane z białek i delikatnie łączymy z ciastem.Wylewamy ciasto łyżką do papilotek.Na wierzchu kładziemy po kilka kawałków drobno pokrojonego rabarbaru,lekko wciskając do środka.Posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy w temp.180 stopni około 20-25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.08.2011 09:23
Lubię takie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak