Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
pieczarki 3 szt
majonez 1 łyżka
śmietan 2 łyżki
przyprawy
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

jajka gotujemy na twardo. Cebulę drobno siekamy, a pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczarki z cebulą podsmażamy i dusimy ok 8 min. Zdejmujemy z ognia. Z jajek wyjmujemy żółtka mieszamy z przygotowanym farszem i łyżką majonezu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie faszerujemy jajka. Całość polewamy łyżką sosu (1 łyżka śmietany, 1 łyżka majonezu, szczypta soli, pieprzu i słodkiej papryki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiazur 10.02.2012 08:27
uwielbiam jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak