Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po balatońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety matiasów 10 szt
majonez 4 łyżki
kremówka 10 dag
cebula 1 szt
groszek konserwowy 3 łyzki
sok z jednej cytryny
kapary całe Smak 1 łyzka
natka pietruszki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po balatońsku

Śledzie opłukac, osaczyć. Zwinąć w roladki i ułozyć na półmisku. Śmietanę ubić, wymieszać z majonezem, groszkiem, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić sokiem i przyprawami. Obłozyc śledzie sosem i posypac natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak