Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny mus ziołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
cebula 1 szt
zioła 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
twarożek 30 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny mus ziołowy

1. Śmietanę ubij na sztywno, połącz z twarożkiem i żelatyną rozpuszczoną w minimalnej ilości wrzątku. Cebule obierz, bardzo drobno posiekaj. Wraz z ziołami dodaj ją do masy serowej. Przypraw solą i pieprzem.
2. Powstały mus przełóż do wyłożonych folią spożywczą foremek (najlepiej w kształcie stożka) i odstaw do lodówki na minimum 1 godz.
3. Schłodzony mus ostrożnie przełóż z foremek na talerzyki, usuń folię. Piramidki udekoruj np gałązkami świeżych ziół. Mus serwuj ze świeżymi bułeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.07.2011 09:17
ciekawy- muszę spróbować
pioge7 28.07.2011 09:14
mniam
gosia47-47 28.07.2011 09:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak