Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w rumianej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
jajko 2 szt
oliwa 4 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 2 łyżki
cytryna 4 plastry
natka pietruszki 2 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w rumianej panierce

1. Mięso umyj, osusz, pokrój na 4 kotlety. Lekko je rozbij, oprósz z obu stron solą oraz pieprzem, wstaw do lodówki.
2. Na jednym talerzu wymieszaj jajka z mlekiem, na drugi przesiej mąkę, a na trzeci wsyp bułkę tartą. Sznycle obtocz kolejno w mące, zanurz w jajkach i opanieruj w bułce.
3. Rozgrzej oliwę z masłem. Smaż sznycle na średnim ogniu po 6 min z każdej strony. Każdą porcję udekoruj cytryną i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.11.2013 09:02
Pyszne kotleciki
kate.500 01.07.2013 18:53
smaczne kotleciki
anja3107 28.07.2011 09:18
super
pioge7 28.07.2011 09:15
dobre
gosia47-47 28.07.2011 09:13
pycha
szyba 28.07.2011 09:07
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak