Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany po turecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
pomidor 2 szt
ser mozarella 15 dkg
pestki słonecznika 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany po turecku

Bakłażany nacinamy w poprzek tak, aby utworzyły się przegródki. Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na 2 godz. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy, paprykę, ser i pomidory kroimy w paski. W przegródki bakłażanie wkładamy paski pomidora, papryki i sera, całość posypujemy pestkami słonecznika. Pieczemy razem z cebulą i czosnkiem w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.06.2012 13:03
super
aga130982 27.06.2012 13:03
super
Małgosia6 08.02.2012 22:14
super
szyba 28.07.2011 09:05
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak