Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone lody

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody czekoladowe 20 dag
śmietana 30% 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
bakalie 1 szklanka
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone lody

Deser zaczynamy od wstawienia miseczek w których podamy do zamrażalnika,aby nam schłodziły .
W wąskim kubeczku metalowym nagrzewamy olej .
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .
Z lodów nabieramy po porcji lodów i szybko,ale dokładnie obtaczamy w bakaliach,przy pomocy dwóch łyżek kulki wkładamy dosłownie na sekundę do gorącego oleju w tym czasie bakalie się zrumienią,ale środek nie rozpuści .
Lody podajemy w schłodzonych miseczkach z porcją bitej śmietany i dodatkowo możemy ozdobić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.05.2012 22:42
super
Weronika_eM 08.08.2011 22:26
pycha
czekoladka_m 28.07.2011 11:53
Jak zwykle same świetne pomysły:) pozdrawiam
aguus 28.07.2011 10:37
Smażonych lodów jeszcze nie jadłam...
Emilia22 28.07.2011 09:18
pomysłowe
Małgorzata113 28.07.2011 08:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak