Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mascarpone 500 gram
cukier 150 gram
Biszkopt 750 gram
likier amaretto 100 ml
kawa rozpuszczalna szklanka
kakao do posypania
jajko 6 sztuk
żółtko jajek 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Zaparzyć kawę i poczekać do ostygnięcia, potem dolać do tego likier.
Żółtka ubić z cukrem, dodać ser i miksować do jednolitej konsystencji. Włożyć na 10 min do lodówki. Biszkopty moczyć w kawie z likrem i układać na brytfannie. Po wyłożeniu przesmarować kremem i ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Ponownie przesmarować kremem i oprószyć kakaem. Włożyć do lodówki i trzymać przynajmniej 2 godziny przed podaniem. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak