Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska cassata

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie kandyzowane 50 g
rodzynki 30 g
rum 1 kieliszek
lody waniliowe 600 ml
kremówka 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
lody truskawkowe 600 ml
lody waniliowe 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska cassata

Rodzynki sparzyć, zalać rumem. Wiśnie pokroić. Na dnie formy rozłożyć warstwę lodów truskawkowo-waniliowych. Wstawić do zamrażalnika. Rodzynki osączyć. Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem. Bitą śmietanę wymieszać z bakaliami, rozsmarować na lodach. Włożyć do zamrażalnika na 3 godz. Na śmietanie rozłożyć lody waniliowe. Formę wstawić do zamrażalnika na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak