Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta młoda z suszonymi pomidorami i świeżym koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 główki
kiełbasa 20 dkg
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie
pomidory suszone w zalewie 1/2 słoiczka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta młoda z suszonymi pomidorami i świeżym koperkiem

Kapuste poszatkować , wlozyć do dużego garnka, wlać wodę (listek, ziele), Zagotować do miękkości, odcedzić, wlać troche wody i tak gotować na bardzo małym ogniu. Kiełbaske pokroić w kostkę i cebulę, to wszystko podsmażyć na patelni. Kiedy kapusta będzie miękka, dodać podsmażona kielbaske i cebulkę, koncentrat pomidorowy i suszone pomidory pokrojone w drobna kosteczkę. Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą, wegetą. Na koniec zrobic zasmażkę (upalić na patelni 3 łyzki mąki na złoty kolor), kiedy wystygnie rozprowadzić zimną wodą), dodać to do kapusty i wymieszać, dosypać dużą ilość koperku. Można część zawekować w słoikach, będzie gotowe danie na obiad np. za tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak