Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki ze szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1 kg
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2
mleko 2\\3 szklanki
bułka czerstwa 3 łyżki
sól
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki ze szpinaku

Szpinak przebrać sparzyć i odcedzić następnie zemleć w maszynce razem z namoczoną w mleku bułką. Dodaj masło i podsmaż na małym ogniu aż zacznie masa gęstnieć potem dodaj żółtka i bułkę tartą wymieszaj i dopraw z przygotowane masy formuj w bułce tartej wałki średnicy 3 cm pokrój je na kawałki długości 8 cm i smaż na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 19.01.2012 15:26
pomysłowe bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak