Sposób przygotowania

1. Całe jajka, utrzeć robotem z cukrem, cukrem waniliowym i olejem.

2. Dadać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon i utrzeć na gładką masę.

3. Dodać rodzynki i posiekane orzechy, wymieszać. Będzie dosyć gęste ciasto.

4. Jabłka umyć, obrać i pokroić na drobne cząstki (najłatwiej odkrawać małe kawałki z jabłka). Kawałki jabłek włożyć do ciasta i wymieszać łyżką.

5. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułą tartą formy. Piec ok 40 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubię to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !