Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 3\\4 kostki
cynamon Prymat
cukier 3\\4 szklanki
jajko 2
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy jabłecznik

Mąkę przesiać wraz z proszkiem dodajemy do nich margarynę posiekana nożem i pozostałe składniki najpierw ciasto rozrobić nożem a potem szybciutko ręką ciasto wstawić do lodówki a tym czasie jabłka zetrzeć na tartce dodając do nich cynamon i cukier . 2\\3 ciasta wylepiamy dno i troszkę brzegi na cieście rozkładamy równo jabłka a pozostałe ciasto wyjmujemy z lodówki powinno być już twarde i prosto na jabłka ścieramy tartką o grubych oczkach .Na cieście smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 45 minut w 200 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kejt2 26.08.2011 12:15
Przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak