Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 opakowanie
kminek do smaku
tymianek do smaku
ziele angielskie 7 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
boczek 2 surowy
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony

Folia aluminiowa!! w Nią wkłądamy boczek.

1)Wstawić naczynie z wodą- garnek czy inne
2), dodać:
a) liść laurowy,
b)pieprz
c) ziele angielskie, po czym gotować.
3)Do gotującego się wrzątku włożyć boczek.
4) Następnie wszystko gotować przez 30 minut na bardzo wolnym ogniu najlepiej w temperaturze 80 do 90 st.C.
5)Wyjąć po czym bardzo szybko przełożyć do zimnej wody.
6) NASTPĘLNIE NALEŻY -Ostudzić i oddzielić skórkę.
7)Mięso natrzeć przyprawami,
nA SAM KONIEC NALEŻY zawinąć je w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika . Piec. Boczek należy studzić w folii, przyciśnięty deską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 11.06.2012 14:29
dobry tylko kaloryczny
Tika4444 10.03.2012 18:17
super boczuś
Marzena34 06.01.2012 11:11
uwielbiam boczek a ten jest rewelacyjny
Lidia6 12.11.2011 21:16
jadłam taki jest pyszny
kanu83 07.08.2011 11:31
super
kanu83 07.08.2011 11:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak