Sposób przygotowania

Ziemniaczki obrać, opłukać,ugotować w posolonej wodzie. Ostudzić i pokroic w grubsze plastry. Listki bazylii oderwać od gałązek. Osączyć pomidory z zalewy i pokroić z plasterki. Ziemniaki i pomidory ułozyć na półmisku. Poukladać między nimi listki bazylii. Letni bulion wymieszać z łyżeczką pesto.Doprawic do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Natomiast sosem skropić sałatkę. Na wierzch posypać osączonymi z zalewy oliwkami oraz ząbkami marynowanego czosnku. Przykryćfolia spozywczą i na 30 min. wstawic do lodówki aby smaki sie wymieszały i przegryzły.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !