Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana włoska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
suszone pomidory 1/2 słoiczka
bazylia świeża 1/2 pęczek
oliwki czarne 1/2 słoiczka
bulion drobiowy 50 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek marynowany 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
pesto 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana włoska

Ziemniaczki obrać, opłukać,ugotować w posolonej wodzie. Ostudzić i pokroic w grubsze plastry. Listki bazylii oderwać od gałązek. Osączyć pomidory z zalewy i pokroić z plasterki. Ziemniaki i pomidory ułozyć na półmisku. Poukladać między nimi listki bazylii. Letni bulion wymieszać z łyżeczką pesto.Doprawic do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Natomiast sosem skropić sałatkę. Na wierzch posypać osączonymi z zalewy oliwkami oraz ząbkami marynowanego czosnku. Przykryćfolia spozywczą i na 30 min. wstawic do lodówki aby smaki sie wymieszały i przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 02.08.2011 08:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak