Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę dodać cobie mąki i 1 łyżkę śmietany zagnieść i odstawić na 10 minut . W tym czasie cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażamy po chwili dodajemy mięso, dajemy bulion i odstawić aby przestygło, na koniec do masy mięsnej dajemy bułkę tartą 1 łyżkę i jajka ,, doprawić i wymieszać . Z ciasta ziemniaczanego formujemy wałek a potem kroimy na kawałki , każdy kawałek spłaszczamy i nakładamy nadzienie mięsne i zlepiamy dokładnie a potem formujemy kulkę . Gotowe pyzy gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia , kiełbaskę pokroić w kosteczkę i podsmażyć polać tłuszczem i kiełbaską .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszny obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !