Sposób przygotowania

Podana porcja jest na 3 l słój. W przypadku większego naczynia zwiększyć proporcję.
Ogórki dokladnie umyć i ułożyć do słoja lub kamionkowego naczynia.Czosnek obrać ze skórki, ząbki przekroić na połówki. Warstwy ogórków przekładać kawałkami czosnku, korzenia i liści chrzanu. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą. Gorąca woda powoduje, że szybciej się zakiszą. Przykryć słój i postawić w ciepłym miejscu na 2 - 3 dni. Po tym okresie są gotowe do spozycia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • -1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    doskonałe na kanapkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !