Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mozzarella panierowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser twardy mozzarella 500 g
jajko 4 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mozzarella panierowana

Mozzarelle pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Każdy plaster pokroić na 4 części. Rozgrzać oliwę na patelni. Rozmieszać jajka z odrobiną soli. Mozzarellę maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.04.2012 20:01
lubie ,mozzarelle więc na pewno spróbuje
Andysz 20.04.2012 17:00
piękny przepis;)
Anna133 07.02.2012 17:53
uwielbiam , lubię tez oscypka ;)
rybka 15.10.2010 20:16
już robiłam, dobre
wojtek10_89 17.09.2010 14:47
extra
kasiurek 17.09.2010 09:27
lubie ,mozzarelle więc na pewno spróbuje:)
wedith1 22.08.2010 21:21
Po prostu boskie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak