Sposób przygotowania

Do miski włożyć 20 dag masła, dodać cukier puder i ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Łyżeczką nakładać ciasto do przygotowanych foremek, ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 25 minut na jasno złoty kolor.
Galaretki rozpuścić (każdy kolor oddzielnie) w połowie zalecanej ilości wody. Wylać na talerze, pozostawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę.
Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, ostudzić.
Pozostałe masło utrzeć na puszystą masę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Pod koniec dodać aromat cytrynowy.
Babeczki wyjąć z foremek, na wierzch nakładać cytrynową masę, ozdobić galaretką i startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pysznie wyglądaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne te babeczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis,smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Deser idealny.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie sie prezentuja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !