Sposób przygotowania

Osoloną wodę z dodatkiem oleju doprowadzamy do wrzenia i wkładamy pojedynczo płaty makaronu. Podgotowujemy około 3-4 minuty a następnie wyciągamy i rozkładamy tak by się nie posklejały. Mięso mielone przekładamy do miski, mieszamy z jajkiem, pieprzem i bazylią a następnie formujemy drobniutkie kuleczki i smażymy na patelni z odrobiną oleju około 4-5 minut i odstawiamy do ostygnięcia. Do rondla wlewamy łyżkę oleju i dokładamy rozgnieciony lub posiekany czosnek. Podsmażamy chwilę i dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 5 minut i zestawiamy z ognia.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy Lasagne: odrobina sosu (by nie przywarło), płat makaronu, pulpeciki, ser żółty (najlepiej cienkie plastry), sos. Powtarzamy tą czynność tak, by na wierzchu był płat makaronu. Posypujemy dużą ilością sera żółtego. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fajny pomysł z tymi pulpecikami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !