Sposób przygotowania

Schab bez kości umyć. Rosołki rozpuścić w gotującej się wodzie i włożyć schab.Gotować 1,5 godziny cały czas
uzupełniać niedobór wody (schab musi być cały zakryty).
Wyjąć schab i pokroić w plastry. Z rosoły zrobić sos:
zaklepać mąką i śmietaną.
Garnek nie może być zaduży, gdyż nie uzyska się odpowiedniego smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszne miesko
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, takiego jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Robiłaś to jako wędlinę czy do obiadu?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !