Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany z rosołkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
rosół warzywny 2 kostki
woda
mąka pszenna
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany z rosołkami

Schab bez kości umyć. Rosołki rozpuścić w gotującej się wodzie i włożyć schab.Gotować 1,5 godziny cały czas
uzupełniać niedobór wody (schab musi być cały zakryty).
Wyjąć schab i pokroić w plastry. Z rosoły zrobić sos:
zaklepać mąką i śmietaną.
Garnek nie może być zaduży, gdyż nie uzyska się odpowiedniego smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.01.2016 18:49
Robiłaś to jako wędlinę czy do obiadu?
bursztynek 18.11.2011 23:10
mniam, takiego jeszcze nie robiłam
kanu83 24.10.2011 21:14
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak