Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wieprzowo-drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1 kg
żołądki drobiowe 20 dkg
udka kurczaka 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
ziele angielskie 4-5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wieprzowo-drobiowe

Flaki płuczemy i obgotowujemy około 5-10 minut. Żołądki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, udka myjemy obgotowujemy razem z żołądkami około 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy mięso z udka i razem z żołądkami i wodą wlewamy do garnka z flakami. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy a następnie dorzucamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak