Sposób przygotowania

Udka oczyszczamy, myjemy i posypujemy Kucharkiem. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, myjemy a następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Udka układamy na ziemniakach. Pieczarki, pomidory myjemy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w talarki. Pokrojonymi warzywami posypujemy udka i całość podlewamy olejem. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Kapustę pekińską myjemy, siekamy na drobne kawałki. Sos przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i mieszamy z kapustą. Gotowe danie dekorujemy bazylia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !