Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w kapuście pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
żeberka 1 kg
czosnek 4 ząbki
cebula 1
papryka mielona 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oregano 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w kapuście pekińskiej

żeberka podzielić na małe kawałki, oprószyć przyprawami solą i pieprzem, dodać roztarty czosnek i pokrojoną cebulkę, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Kapustę pokroić, do rękawa do pieczenia wrzucić żeberka, dodać kapustę, związać i potrząsnąć żeby mięso wymieszało się z kapustą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok.1,5 godziny.
Smaczne danie bez dodatku tłuszczu, dlatego polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 31.03.2012 11:46
extra danie
Robert10 27.11.2011 20:49
smakowite
joanna77 06.09.2011 16:05
cudne
ankaryba 31.08.2011 11:30
super;)
Margo1 27.08.2011 00:08
apetyczne
Ania67 01.08.2011 09:36
super
Tika4444 29.07.2011 12:58
apetycznie wyglądają
berys18 28.07.2011 07:23
fajny pomysł, musza być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak