Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami i mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mleko pół litra
cukier 2 łyżki
margaryna 18 dag
mąka 50 dag
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pieczarki 1/2 kg
łopatka wiperzowa bez kości 1/2 kg
drożdże 5 dag
cebula 1 sztuka
kapusta kwaszona 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami i mięsem

CIASTO: Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ: Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Mięso ugotować, zmielić. Dodać do pieczarek. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.01.2012 08:24
pysszne
ziutula
ziutula 01.11.2011 12:26
ja je lubię i na ciepło i na zimno popijać barszczem
ewasylwia 27.07.2011 17:10
Pyszne są takie paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak