Sposób przygotowania

CIASTO: Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ: Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Mięso ugotować, zmielić. Dodać do pieczarek. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszne są takie paszteciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja je lubię i na ciepło i na zimno popijać barszczem
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !