Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowa sałatka z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
ser feta 15 dag
pomidory koktajlowe (czerwone) 30 dag
oliwki czarne 4 łyżki
cebula 1 szt
bazylia świeża 5-6 liści
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowa sałatka z fetą

Arbuz pokroić w kostkę, oczyścić z nasion. Oliwki i pomidory pokroić na połówki. Ser pokroić kostkę, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać liście bazylii, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.12.2013 14:41
Smakowita, nawet bardzo.
olkaaa 28.08.2013 07:44
jeszcze nie próbowałam
mirosława4 15.08.2013 10:25
ciekawe połączenie
Kuchareczka2 20.07.2013 21:25
w sam raz na letnie upalne dni
Łukasz15 15.07.2012 19:03
Świetne połączenie
Wafelek2601 02.04.2012 23:17
to coś dla mnie
Iwusia 21.02.2012 23:26
wygląda pięknie a smakuje znakomicie
Motorek 05.12.2011 15:22
smaczna
Seba 27.11.2011 12:22
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak