Sposób przygotowania

KREM:
20 dag margaryny
2 żółtka
pół szklanki śmietany kwaśnej
pół szklanki cukru pudru

ZROBIĆ: Margarynę utrzeć dodać żółtka, i cukier puder. Pod koniec delikatnie dodawać śmietanę i ucierać w jedną stronę.


CIAST: Cukry, żółtka i margarynę utrzeć na pianę, dodawać po łyżce kakao, i mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz mleko ciągle ucierając w jednym kierunku. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek. Upiec z tego placek. Wystudzić. Po wystudzaniu kroić w kwadraty, posmarować boki jasnym kremem i oprószyć tartymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    na pewno dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię ciasta ale niestety to nie moja specjalność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !