Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jabłkowoorzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
oliwa 6 łyżek
orzechy włoskie 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowoorzechowe

Orzechy pokroić. Jabłka pokroić w kostkę. Zasypać cukrem. Poczekać aż puszczą sok. Następnie dodać do tego mąkę, proszek do pieczenia, i sodę. Dodać jajka, oliwę i orzechy. Wszystko wymieszać.Dać na blachę, piec ok. 40 minut w 180 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak