Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w kapuście

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiszonej kapusty 20 dag
rosołu wołowego KUCHAREK 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liści
pieprzu czarnego Prymat 3 ziarna
angielskiego Prymat 5 ziaren
polędwiczki wieprzowe 50 dag
cebula 10 dag
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w kapuście

Polędwiczki przekroić na pół i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, a na pozostałym
tłuszczu smażyć cebulę i przez chwilę podsmażyć posiekaną kapustę. Cebulę i kapustę dodać do mięsa wraz z przyprawami. Wlać rosół i dusić na małym ogniu 30-40 min. Gdy mięso będzie miękkie doprawić pieprzem i solą. Podawać z kluskami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 19.09.2012 22:55
super
katarzynka455 29.08.2011 15:17
super danie
AgaS10 25.01.2011 10:01
Ale obiadek...pycha:)
Babciagramolka 13.12.2010 09:25
Tradycja i jeszcze raz tradycja - pycha
szajba2 09.12.2010 15:10
dobre
patusia 20.11.2010 03:04
Apetyczne
buksiak12 02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:37
bardzo ciekawy przepis
Dorota71 02.09.2010 09:03
mniam mniam
Dorota71 02.09.2010 09:03
super
Emilia22 02.09.2010 08:36
fajny przepis
Emilia22 02.09.2010 08:36
fajny przepis
Barbara55 07.06.2010 15:17
coś konkretnego
SmacznaPyza 19.05.2010 10:54
delikatne mięsko z dodatkiem kapusty...moje ulubione połącznie
halina17 08.05.2010 10:30
Smaczna polędwiczka z warzywami, pycha obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak