Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 4-5 szt
makaron 100 gram
włoszczyzna 1-2 szklanki
kostka rosołowa 1-2 szt
pieprz do smaku
natka 2-3 liście
olej roślinny 1 łyżka
woda 2 litry
kasza mazurska (jęczmienna) 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem i kaszą

Grzyby obieramy i kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Dorzucamy pokrojoną drobno włoszczyznę i zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową i doprawiamy pieprzem. Po zagotowaniu dodajemy kaszę, a po ok 15 min dodajemy makaron. Gdy makaron się ugotuje, do miękkości jaką lubimy doprawiamy całość, posypujemy natką i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 02.04.2012 17:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak