Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowy zawijaniec drożdżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 6 wałków
papryka czerwona do smaku
ser żółty 12 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: serowy zawijaniec drożdżowy

Zrobić ciasto drożdżowe wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155085/ciasto-drozdzowe-na-zawijance-mini-pizze-itp-.html, podzielić na 6 części, z każdego kawałka utoczyć wałek, który spłaszczyć na blacie, każdy obsypać 2 łyżkami tartego sera i szczyptą papryki, zostawić końcówkę bez farszu, zwinąć dokładnie dociskając końcówkę, aby wszystko sie trzymało. ułozyć na posmarowanej olejem blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem na 15-20 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.09.2011 13:48
extra przepis
Koper 04.09.2011 23:56
bardzo mi się podoba :)
bejciu24 27.07.2011 20:34
pycha
szyba 27.07.2011 14:45
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak