Sposób przygotowania

3 ziemniaki ścieramy na tarce- odstawiamy na chwilę, a następnie odciskamy wodę.
Resztę ziemniaków gotujemy i przeciskamy przez praskę.
Mieszamy ziemniaki gotowane z surowymi w misce- dzielimy na 4 części- jedną wyjmujemy i w o miejsce wsypujemy mąkę- dodajemy z powrotem wyjęte ziemniaki- solimy i zagniatamy ciasto.
Mięso podsmażamy z cebulką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem- przyprawiamy na pikantnie- schładzamy i dodajemy jajko.
Z ziemniaczane ciasta formujemy placki na które nakładamy farsz, a następnie zwijamy w kulki- tak by farsz był schowany w środku.
Wrzucamy na gotującą się wodę- gotujemy kilka minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyyyycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to coś dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dla mnie rewelacja:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wow:) wyglądają fantastycznie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !