Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki krewetkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy
makaron sojowy
krewetki koktajlowe
grzyby mun
marchewka
cebula
kapusta pekińska
oliwa
sól
pieprz
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki krewetkowe

Grzyby mun przygotowyjemy według wskazówek na opakowaniu. Siekamy.

Makaron sojowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i szatkujemy.

Na patelni podsmażamy posiekane krewetki, cebulę, startą na tarce marchewkę i poszatkowaną kapustę pekińską.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli i podsmażamy aż warzywa zmiękną.

Każdy płatek papieru ryżowego zanurzamy w ciepłej wodzie a następnie układamy przy jednym brzegu farsz, składamy boki a następnie zwijamy w rulonik (dokładna instrukcja znajduje się na opakowaniu papieru ryżowego).

Tak przygotowane sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.07.2011 19:10
a ja krewetkowych nigdy nie jadłem
ewasylwia 27.07.2011 17:11
Bardzo lubię sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak