Sposób przygotowania

Grzyby mun przygotowyjemy według wskazówek na opakowaniu. Siekamy.

Makaron sojowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i szatkujemy.

Na patelni podsmażamy posiekane krewetki, cebulę, startą na tarce marchewkę i poszatkowaną kapustę pekińską.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli i podsmażamy aż warzywa zmiękną.

Każdy płatek papieru ryżowego zanurzamy w ciepłej wodzie a następnie układamy przy jednym brzegu farsz, składamy boki a następnie zwijamy w rulonik (dokładna instrukcja znajduje się na opakowaniu papieru ryżowego).

Tak przygotowane sajgonki smażymy na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Bardzo lubię sajgonki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a ja krewetkowych nigdy nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !