Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe naleśniki z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 szklanka
szpinak mrożony 1 kg
jajko 6 sztuk
mleko 3 szklanki
masło 8 łyżek
mąka 0,5 kg
cukier 4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia do smaku
migdały 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe naleśniki z wiśniami

Mąkę, mleko, masło, jajka utarte z cukrem, sól i gałkę. Wszytko razem połączyć. Dodać do jednolitej masy szpinak rozmrożony i wymieszać dokładnie. Z powstałego ciasta pieczemy naleśniki na oleju. Gotowe naleśniki składamy wedle upodobań albo w rulonik, w trójkąt albo w kwadrat. Z wierzchu posypujemy migdałami i przyozdabiamy wiśniami. Można zamiast wiśni dać wiśniowy dżem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.06.2013 11:36
Wyśmienite.
RenataZ-et 28.05.2012 08:44
pomysłowe
IKrakowianka 25.05.2012 21:21
super naleśniki
IlonaAlbertos 20.07.2011 23:12
Fajne połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak