Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z krewetkami i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
krewetki królewskie 25-30 sztuk
cukinia 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
papryczka chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z krewetkami i cukinią

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę, papryczkę chilli oraz plasterki cukinii.

Dodajemy krewetki (obrane ale z ogonkami) i chwilę podsmażamy.

Gdy warzywa są miękkie a krewetki usmażone łączymy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak