Sposób przygotowania

Mięso pokroiłam w plastry grubości 0,5 cm.Opruszyłam solą i pieprzem.Na rozgrzanej patelni rozpuściłam 2 łyżki masła i obsmażyłam na niej bitki.Przełożyłam do woka,podlałam 0,5 szklanki ciepłej wody,wkruszyłam suszone grzybki i przykryłam pokrywką.Zmniejszyłam ogień i dusiłam.

Na patelnię na której obsmażałam mięso wsypałam pół łyżeczki mąki,Podsmażałam aż zbrązowiała,wlałam szklankę ciepłej wody z rozpuszczoną kostką pieczeniową.Zagotowałam i dokładnie mieszałam aby nie powstały grudki.

Powstały sos wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso zmięknie,tak około godziny

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !