Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
koperek pęczek
mąka pszenna 1-2 łyżki
pieprz
przyprawa uniwersalna
sól
kapusta 1 główka młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem

Młodą kapustę szatkujemy a następnie obgotowujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem wegety.

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni.

Gdy kapusta zmięknie odcedzemy zostawiając 1/3 wody.

Do tłuszczu z wytopionego boczku dodajemy 1-2 łyżki mąki i rumienimu zasmażkę.

Następnie całośc dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.

Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do samku pieprzem i solą lub wegetą i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze ok 1-2 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.08.2012 01:11
dobra
ilka_86 25.09.2011 11:54
pyszne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak