Sposób przygotowania

Młodą kapustę szatkujemy a następnie obgotowujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem wegety.

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni.

Gdy kapusta zmięknie odcedzemy zostawiając 1/3 wody.

Do tłuszczu z wytopionego boczku dodajemy 1-2 łyżki mąki i rumienimu zasmażkę.

Następnie całośc dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.

Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy do samku pieprzem i solą lub wegetą i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze ok 1-2 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !